23 september 2021

Een onvergetelijke dag

Op donderdag 23 september beleefden we met alle kleuters een super leuke dag!

We kwamen toe bij het bezoekerscentrum en volgden het reeënspoor.

We troffen een reeënkalfje aan dat zijn mama kwijt was. Het reetje moest zich van zijn mama verstoppen in het hoge gras. Maar toen er een loslopende hond het reetje bang maakte, sloeg het op de vlucht. Wist je dat een volwassen ree wel tot 7 meter ver kan springen in één sprong. We probeerden dit ook eens maar het lukte ons niet.  Het reetje vroeg onze hulp om zijn mama terug te vinden en samen trokken we het bos in.

Onderweg kwamen we de vos tegen. Die vertelde ons in welke richting hij mama ree had zien lopen. De vos vertelde ons ook dat de Reebok (de papa ree) een groot gewei heeft op zijn hoofd. Hoe groter het gewei hoe sterker de papa ree is. Alle kleuters gingen op zoek naar een gewei. Sommigen hadden maar een kleintje, anderen super groot. Er liepen heel wat gekke reeën tussen. 

Daarna vonden we bij de poel een salamander. Gelukkig had hij mama ree zien lopen en wisten we welke richting we uit moesten. Hij vertelde ons dat haar baby'tjes geen pootjes hebben en ze kunnen ademen onder water. Wij probeerden tien tellen onze adem in te houden wat heel moeilijk was.

We volgden het spoor verder en kwamen uit bij de vlinder. Als sierlijke vlinders vlogen we in de groententuin van het bezoekerscentrum.

Een eindje verder zat een eekhoorn. Die vertelde ons dat eekhoorns super goed over boomstammen kunnen lopen. (We hebben zelfs een echt eekhoorntje gezien maar niet op foto kunnen vast leggen, die was inderdaad veel te snel)

Na de eekhoorn kwamen we de vlaamse gaai tegen. We mochten plaatsnemen in haar nestje en ze vertelde ons dat we moesten uitkijken naar witte haartjes. Want dit verliezen reetjes tijdens het lopen.

Langs de velden kwamen we de uil tegen. De uil vertelde ons dat we goed moesten luisteren naar geblaf. Dat wilde het kleine reetje niet want dan kwamen we de hond weer tegen. Nee hoor zei de uil als jouw mama jou roept dan blaft ze als een hond naar jou. Je zal je mama haar stem wel herkennen.

Met een luisterend oor trokken we verder en kwamen we de egel tegen. Die leerde ons net als hij ons op te rollen tot een klein bolletje. Gelukkig kon de egel ons ook vertellen dat de mama bij de waterpoel was hier heel dichtbij.

En ja hoor met alle diertjes stapten we samen naar de waterpoel en vonden mama ree. Het kleine reetje was zo uitgeput van de tocht en draaide zich moe in een klein bolletje. Iedereen was zo blij dat we de mama eindelijk gevonden hadden waardoor we allen dansten van plezier.

Alle kleuters waren super blij dat we het reetje hadden kunnen helpen. We trokken verder het bos in en kwamen bij een super groot speelplein. Waar we na het vullen van onze buikjes naar hartelust mochten spelen.  Het was voor ons allen een super leuke en onvergetelijke dag!!!!

 

 
Auteur

Gaël Demeulemeester

Handige documenten

Download hier de nodige documenten.

VBS HolVoo

Schooluren

Ma, di, do en vrij VM: 8u45 tot 11u55
Ma, di, do NM: 13u15 tot 16u
Woe VM: 8u45 tot 11u30
Vrij NM: 13u15 tot 15u

Hollebeke

Adres
Neerwaastenstraat 3
8902 Hollebeke

Voormezele

Adres
Wijtschatestraat
1A Voormezele

logo schoolonline enkellogo

© vbsholvoo.be is een website van Scholengemeenschap Ieper - Rand - Heuvelland sirh.be BTW 0885.162.909.
Alle rechten voorbehouden.

LMD geeft kracht, tastycreations.be voor peper en zout