Skip to main content
2 april 2023

Grootoudersfeest kleuters: De ongedurige paashaasjes !

Op vrijdag 31 maart vond het grootjesfeest plaats. We verwenden de grootouders met een heerlijk ontbijt gevolgd door een prachtig spektakel van de ongedurige paashaasjes.

Met de derde kleuters in de hoofdrollen kwamen alle seizoenen aan bod. De 2 jonge paashaasjes konden niet wachten om paaseitjes uit te delen. Ze zaagden telkens aan mama haas haar oren wanneer ze dit mochten doen.

Maar in de zomer komt de paashaas niet langs. De vaderplant vertelt ons dat de zaadjes bij de bloemen blijven, het zaadje vertelt ons over de bijtjes die vliegen van bloem tot bloem. En de zomerzon laat de zaadjes rijpen. De paashaasje zijn niet tevreden en kijken hoe de bijtjes van bloem tot bloem zoemen. 

Na de zomer komt de herfst. Maar nog steeds niet de tijd om paaseitjes rond te leggen. De vaderplant legt uit hoe de zaadjes verspreid worden door de wind. De zaadjes belanden op de grond. De wind strooit met herfstkadootjes. De paashaasjes zijn niet tevreden en kijken hoe de wind de zaadjes en herfstkadootjes rond blaast. 

Het volgende seizoen is de winter. Brr wat is het koud. De paashaasjes hopen dat ze nu eitjes mogen leggen. Maar helaas. In de winter slapen de zaadjes in de grond vertelt de vaderplant. De zaadjes houden zich klaar voor de koudste tijd van het jaar. De ijskoningin houdt van regen, ijs en wind heel kil. Alle zaadjes houden zich stil. De paashaasjes vinden het niet fijn en kijken hoe de sneeuwvlokken dansen met de ijskoningin.

En dan is het eindelijk zover, de lente komt in het land. De lentefee laat alles weer bloeien en groeien. De paashaasjes zijn heel tevreden en nemen hun mandje vol gekleurde eitjes die ze vrolijk rondgeven. 

De kleuters zetten hun beste beentje voor en lieten de seizoenen paseren en zongen voor de grootjes in koor.

Bedankt aan alle mensen die ons geholpen hebben om de grootouders een lekker ontbijt en spektakel te geven.

Geniet van de vrolijke en mooie foto's waarbij de kleuters bij iedereen de glimlach op jullie gezicht laten leven. 

 

Auteur